top of page

C.A.T Çocuk Algı Testi



C.A.T ( Children Apperception Test) ,Çocukların bilinç altı dünya algısını yorumlamaya yardımcı olan projektif bir testtir. Kişinin dış dünyada yaşayıp, içselleştirdiği duygu ve düşünceleri bilinç üzerine getirip test materyaline yansıtması projeksiyon olarak tarif edilebilir. Projeksiyon bilinç altı ve bilinç düzeyi süreçleri ortaya koymaktadır.

Çocuk psikologları ,Projektif testler yolu ile çocukların anlatamadığı duyguları ve bu duyguların davranışlara yansımasını çözümler.

C.A.T testi, çocuk psikologlarının çocuk için önemli olan figürleri ve dürtüleri anlayabilmesi ve yorumlayabilmesi için yaratılmıştır. Çocuğun anne -baba figürlerine karşı tutumu ve bu figürleri nasıl algıladığı,çocuğun kendi ve çevresi ile ilişkisi, agresyonu,endişe kaynakları, korkuları, travmaları C.A.T testi yardımı ile gözlemlenebilmektedir.

C.A.T testi tüm dünyada uygulanan bir testtir.

C..A.T testini uygulayabilmek için ,çocuk psikoloğunun projektif test eğitimlerinden geçmiş olması ve testle ilgili yorumlama tecrübesine sahip olması önemlidir.

C.A.T testi uygulaması için C.A.T testi uygulama ve yorumlama uzmanlığı olan psikoloğumuzun hizmet verdiği İzmir Çocuk Ergen Psikoloğu ile iletişime geçebilir ve detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Çok Okunanlar
Son Yazılar
Arşiv
Etikete Göre Arayın
Bizi Takip edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page