top of page

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Belirtileri



YÜKSEK HAREKETLİLİK SEVİYESİ:

Yerinde duramaz kıpır kıpır ,rahat duramaz ,her zaman herşeye burnunu sokar ,hiper, sizi yorar, yürümeye başlamadan koşmaya başladı. Kolaylıklı aşısı uyarılmış duruma geçer, sakin oturup uslu oynamakta zorlanır; geveze; dizginlenmekten nefret eder. Kolaylıkla azar ya da kendini kaybeder.

DÜRTÜSELLİK :Düşünmeden hareket eder; hemen sinirlenir, kolaylıkla düş kırıklığına uğrar; sabırsız, heyecanlı,başkalarının konuşmalarını, işlerini böler; herşeyi sizden ister, sırasının gelmesini beklemez, kapar ya da iter; kontrolünü kaybedebilir ve saldırgan olabilir; aniden fırlayabilir.

DİKKAT DAĞINIKLIĞI:Odaklanmakta ve dikkatini vermekte, özellikle de gerçekten ilgilenmiyorsa, problemleri vardır; talimatlara uymakta sorunları vardır; dinlemez, size dikkatini vermez, hayal kurar; dağınıktır, unutkandır.

TEPKİLERDE YOĞUNLUK:Yüksek sesli; baskıcı; baskın; mutsuz da; öfkeli de mutlu da olsa güçlü duygular.

DÜZENSİZ RİTİMLER:Tahmin edilemez beden ritimleri, ne zaman acıkacağını ne zaman uykusu geleceğini bilemezsiniz. Sonuçta öğünler ve yatma zamanı üzerinde çatışmalar çıkar; gecenin ortasında uyanır; düzensiz tuvalet alışkanlıkları vardır.

OLUMSUZ ISRAR: Çok dediğim dedik, inatçı, eğer bir şey istiyorsa sürekli söylenir, mızırdanır ya da pazarlık eder durur, insafsız, pes etmez, sizi yorar; takılır kalır; uzun öfke nöbetleri geçirebilir.

DÜŞÜK DUYU EŞİĞİ:Duygusal olarak değil, fiziksel olarak hassas, renk, ışık, görünüm,doku, ses, koku, tat ya da sıcaklığa karşı son derece hassas ; yaratıcı fakat güçlü ve kimi zaman utandırıcı olabilen sıradışı tercihleri var; parlak ışıklar ve yüksek ses onu rahatsız eder. Seçici, titiz, giysilerin rahat olması ve ona uygun gözükmesi gerekir.; pek çok yiyeceğin görüntüsünden hoşlanmaz; başkası üşümüyor ya da terlemiyorken o üşür ya da terler.

İLK ETAPTA GERİ ÇEKİLME:Utangaç ve yeni tanıdığı yetişkinlere ve/veya çocuklara karşı kapalı; yeni durumlardan ve tanıdık olmayan ortamlardan hoşlanmaz; geri çekilir ve tepkisini ağlayarak gösterir, annesine yapışır, ya da zorlanırsa öfke nöbeti geçirir.

UYUM SAĞLAMAKTA ZORLUK:Geçişlerde, faaliyet değiştirirken ya da rutinindeki değişikliklerde sorun yaşar; esnek değildir, ufak ayrıntıları fark eder, bazı şeylere alışır ve bunları bırakmaz. Sürekli aynı şeyleri giymek ve aynı yemekleri yemek isteyebilir. Güçlü alışkanlıkları vardır; ilk verdiği tepkinin ardından bile uyum sağlaması uzun zaman alır.

OLUMSUZ RUH HALİ:Ciddi, memnun olduğunu açıkça göstermez; neşeli bir tabiatı yoktur.

Çok Okunanlar
Son Yazılar
Arşiv
Etikete Göre Arayın
Bizi Takip edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page