top of page

Çocuklar için Mindfulness


Mindfulness -Bilinçli Farkındalık


Çocuklar için Mindfulness
Çocuklar için Mindfulness

Son yıllarda , şimdiki ana odaklanmayı temel alan derin bir farkındalık hali olarak tanımlanabilecek mindfulness öğretisi, insanların gündelik streslerinden, kaygılarından,dikkat dağınıklıklarından özgürleşip ,anda kalma ve anın farkında olma, bedenin,ruhun, zihnin farkına varma yolunda önemli bir ivme kazandı.

Yetişkinlerde sağladığı stresi azaltma, dikkati yükseltme, uyku kalitesini arttırma ve beden duyumlarının gelişmesi gibi yararların, çocuklar için de aynı yararları sağladığı görülmeye başlandı.

Farkındalığın çocuklar için bu kadar etkili olmasının nedeninin bir kısmı beynin gelişimiyle açıklanabilir. Beyinlerimiz hayatımız boyunca sürekli gelişirken, prefrontal devrelerde bağlantılar çocukluk döneminde en hızlı şekilde oluşturulur. Bu nedenle odak ve bilişsel kontrol gibi prefrontal kortekste kontrol edilen becerileri geliştiren farkındalık, çocuklukta öz düzenleme, yargılama ve sabır gibi becerilerin geliştirilmesinde özel bir etkiye sahip.

Yaşamın erken dönemlerinde oluşan alışkanlıklar, yetişkinlikteki davranışları belirler.

Çocukların mindfulness-farkındalık ile erken yaşlarda tanışmaları, çocukluk-ergenlik ve yetişkinlikteki olumlu davranış becerilerini arttırır.

Kaygıyı azaltmak, öfkeyi yönetmek,konsantrasyonu yükseltmek,yargılama ve sabır becerilerinin gelişmesi, olumlu bakış açıları geliştirebilme becerisi, yeni duyumları keşfetme becerisi kuşkusuz mindfulness in çocuklara katabileceği en önemli yetilerdir.








Çok Okunanlar
Son Yazılar
Arşiv
Etikete Göre Arayın
Bizi Takip edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page