top of page

ONLINE PSİKOTERAPİ


ONLINE PSİKOTERAPİ NEDİR


Online terapi, E-terapi, veya e-danışmanlık, olarak da bilinen çevrim içi terapi hizmeti, zihinsel -ruhsal sağlık hizmetleri için internet üzerinden destek sağlamayı içerir. Online psikoterapi hizmeti, e-posta, kısa mesaj, video konferans, çevrim içi sohbet, mesajlaşma veya telefonunuz aracılığıyla gerçekleşebilir.

Bir terapist ve danışan arasındaki uzaktan iletişim yeni bir kavram değildir. Sigmund Freud hastaları ile iletişim kurmak için sıklıkla mektupları ve yazışmaları etkili bir şekilde kullandı.

Günümüzde , Dünya Psikiyatri Dergisi'nde yayınlanan çalışmalara bakıldığında, online psikoterapi yoluyla psikolojik destek gören kişilerin "yüksek düzeyde memnuniyet" bildirdiği görülmektedir.


ONLINE PSİKOTERAPİ HANGİ DURUMLARDA KULLANILABİLİR


Depresyon, sosyal fobi, panik atak gibi anksiyete bozuklukları, ilişki sorunları, fobiler ve travma sonrası stres bozuklukları,performans geliştirme


ONLINE PSİKOTERAPİDE HANGİ TEKNİKLER KULLANILABİLİR


Bilişsel Psikoterapi , ve EMDR Terapi teknikleri kullanılabilmektedir.


ONLINE PSİKOTERAPİ KİMLERE UYGUN DEĞİLDİR


Psikotik bozukluklar, intihara meyilli danışanlar


ONLINE TERAPİ ÇOCUKLAR İÇİN UYGUN MUDUR?


Çocuklar söz konusu olduğunda, terapist ve çocuğun oyun odasında veya seans odasında baş başa kaldığında oluşması gereken güven ortamı, online psikoterapide yeteri kadar mümkün olmayabilir. Ancak, çocuk ve ailenin terapi seansına gelemediği acil durumlarda, veya çocuk ile daha önce görüşülerek güven bağına dayanan bir ilişki kurulduysa online psikoterapi daha mümkün olabilir.


2-6 yaş arası çocuklar için, psikoloğun online olarak çocuğun ebeveynleri ile oyun oynamasını veya evdeki doğal iletişimini izlediği durumlar da çocuk ve ebeveynler için online psikolojik danışmada fayda sağlayabilir.

Söz konusu sadece ebeveyn danışmanlığı ise, online psikoterapiden rahatlıkla destek alabilirsiniz.


Online Psikoterapide SKYPE - GOOGLE HANGOUTS - ZOOM alt yapıları kullanılmaktadır.



Çok Okunanlar
Son Yazılar
Arşiv
Etikete Göre Arayın
Bizi Takip edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page