top of page

Korona Virüs Salgını Döneminde Online Çocuk Terapileri Nasıl Oluyor?


Hepimiz bir süredir evdeyiz.

Virüs kaygısı, sosyal medya ve televizyondaki haberler, hem ebeveynler de , hem de çocuklar da baş etmesi güç duygulara neden olabiliyor.

Korona virüs salgını sebepli sosyal izolasyon döneminde, ailelerin ve çocukların karşılaşabileceği olumsuz süreçlere Online terapi ile eşilik ediyoruz.


Kamera ile görüşebileceğimiz SKYPE - ZOOM - GOOGLE HANGOUTS gibi çeşitli internet platformlarında, çocuk oyun terapilerimize ve aile görüşmelerimize devam ediyoruz.


Online Çocuk Oyun Terapisi Seansları için Neye İhtiyacınız Var ?


Evinizden kendi belirleyeceğiniz internet platformunda ,bilgisayar, laptop, tablet veya cep telefonunuz ile terapiste bağlanarak seansları gerçekleştirebilirsiniz.


Online Seanslar Çocuğunuz ile Tek Başına mı Yapılacak ?


Terapistiniz gözlem yaparken, siz çocuğunuzla olan oyun sürecine eşlik edeceksiniz. Terapistiniz sizi seansa olan katkılarınız konularında besler, seansa nasıl eşlik edeceğiniz konusunda sizi bilgilendirir. Sürecin içinde çocuğunuzla terapistin baş başa oynadığı anlar da gerçekleşebilir ancak bu durum ilk seansta olmaz.


Ailenin Online Oyun Terapisi Seanslarında Nasıl Bir Rolü Olacak?


Seansa her iki ebeveyn de farklı zamanlarda katılabilir. Terapist ebeveyn ve çocuğun oyun sürecini 20 dakika boyunca gözlemler. Oyun sırasında çocuk terapisti ebeveyne küçük müdaheleler yaparak oyun sürecini,çocuğu ve ilişkiyi inceler. Oyun süresi tamamlandıktan sonra, terapist ve ebeveyn ayrıntılı olarak görüşürler.


Online Oyun Terapisi Seansları Ne Kadar Sürer?


Terapistiniz ilk olarak anne baba ile yaşanılan sorunla ve çocuğun geçmiş öyküsü ile ilgili görüşme yapar. Daha sonra ebeveynlerden birinin çocukla oyun oynadığı zamanı gözlemler. Daha sonraki seansta diğer ebeveyn ile aynı gözlemi yapar. Oyun zamanından sonra ebeveynler ile tekrar görüşme yapılır. Bu süreç 90 dakika sürer. Diğer seansta diğer ebeveyn ile çocuk gözlemlenir. Aile ve çocukla ilgili seanslar ,duruma bağlı olarak genellikle 75-90 dk aralığındadır.


Online Oyun Terapisi ve Ebeveyn Görüşmesinde Gerekli Envanterler


Terapistin, çocuğun ve ailenin mizaç yapısını bulgulaması, çocukta varolan davranış özelliklerini daha iyi algılayabilmesi için bazı envanterlere ve testlere ihtiyacı olabilir.

Bu envaner ve testler mail yolu ile ebeveynlere gönderilir.Ebeveynlerin yanıtları tekrar mail yolu ile terapiste ulaşır ve sonuçlar konuşulur.

Çok Okunanlar
Son Yazılar
Arşiv
Etikete Göre Arayın
Bizi Takip edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page